Georgiana Mihăilă: Primul articol despre ce înseamnă Fabrica de Poezie

Astăzi, 15 ianuarie 2021, Fabrica de Poezie împlinește 2 ani! Cu acest prilej, m-am gândit să postez (și) aici articolul despre prima întâlnire din club fabrica. Dincolo de cuvintele scrise, mă întorc mereu la emoțiile perfect vizibile în clipul publicat în finalul textului.

La mulți ani, Fabrica de Poezie!


Fabrica de poezie, un eveniment cu și despre versuri și (re)simțiri

În urmă cu ceva timp, mă tot gândeam să organizez un eveniment dedicat poeziei. De fapt, nu aș spune chiar „eveniment”, ci mai degrabă „întâlnire”. Voiam să ne strângem câțiva oameni ce scriu versuri și să povestim. Alături de alți oameni, eventual, care să ne fie public.

După câteva participări sporadice pe la alte evenimente de acest tip, dar care îmi păreau prea rare, într-o seară obișnuită de joi, ce nu anunța absolut nimic ieșit din comun, am fost omul potrivit la locul potrivit. Mi-am discutat ideea, iar ea a început să prindă contur. Așa a luat ființă „primul volum” Fabrica de poezie, o întâlnire programată pe 15 ianuarie, odată cu ziua lui Eminescu, declarată și Ziua Culturii Naționale.

Ne-am adunat mai mulți prieteni, amici, cunoștințe și nu numai, și am început să… poezim. Fiecare cu ce a avut sau ce a crezut de cuviință că ar trebui să expună audienței. Și a ieșit fain!

Alte idei au început să vină, entuziasmul unor întâlniri viitoare ne-a convins că #fabricadepoezie trebuie să fie un eveniment lunar, exact așa cum îl gândisem inițial.

Așadar, nu mică să vă fie mirarea când vă spun că astăzi, 13 februarie, ne dăm iar întâlnire în Club Fabrica (La Etaj), începând cu ora 18.30, la Fabrica de poezie Volumul II. Vor fi mult mai mulți cititori decât data trecută, iar eu simt cum mă cuprind emoțiile încă de pe-acum când mă gândesc câtă amploare a luat (deja) proiecțelul meu. Probabil că și tema întâlnirii a fost una ofertantă: dragostea, sub toate formele ei. 😀

Design by Underrated / Faders Up

Aveți mai jos imaginile filmate la prima ediție și vă las aici promisiunea scrisă că revin cu video și impresii despre evenimentul de mâine. Să fiți cu minte! ^_^

Georgiana Mihăilă
contact@opisicaneagra.ro | Website | + posts

I want to live a life worth writing about.

Poezia îmi permite să-mi transform focul interior în dureri silabisite. Îmi este cel mai bun prieten și călău, pacea negăsită și măsura insomniilor.

Ce părere ai?

error: Content is protected !!