Viorel Ioniță: „Au trecut doi ani. Când, Doamne!?” | #FabricadePoezie

    Au trecut doi ani. Când, Doamne!? O fi bine, o fi rău?.. Atunci când trece timpul – mai ales când nu știi cum a trecut – nu este bine, că nu ți-l dă nimeni înapoi. Totuși, au fost ani plini, pe care eu i-am perceput cu o bucurie vampirică, hrănindu-mă cu spirit tânăr, dărnicit și proaspăt, indiferent unde ne-am întâlnit, în lumina insuficientă de la „Fabrica” sau prin parcuri, recitând gâzelor.
    Raluca, Mihai, Georgiana, Emil, Viorel, Anca, Iasmina… Nume… De fapt, doar nume? Nu, mai degrabă suflete pereche, întâlnindu-se ca să-și cânte poezia, ca un preaplin de frumusețe și generozitate, iar pentru mine, pentru noi toți de altfel, ianuarie este o lună ciudată, în același timp început de an, dar și sfârșitul unui ciclu început acum doi ani, dintre care cel abia scurs fiind și o piatră de încercare, un an plin de privațiuni nemeritate, dar care a și probat că putem trece și peste piedici care, în alte împrejurări, ar putea fi insurmontabile.
    Ne-am dovedit nouă înșine că dorința de normalitate poate fi mai tare decât orice rău, fiind și un test de anduranță.
    În rest, noi să fim sănătoși, iar răul ducă-se pe pustiu!

Este iarnă

Este iarnă. Este iarnă?
Mai degrabă-i derogare,
Prelungire de la toamnă.
Substitut de fulgi molatici,
Ploaia udă tot ce mișcă,
Șiruri lungi de picuri sadici.
Cum rugina le mănâncă
Ne uităm la săniuțe,
Prin perdeaua gri, adâncă.
Este iarnă. Este iarnă?
Amintire-i mai degrabă,
Prelungire de la toamnă
Leonida Ivel
Website | + posts

Am apărut pe lume în 1952 (prea devreme?, prea târziu?), veșnic în așteptarea unor vremuri bune. De scris m-am apucat cu timiditate, neîncrezător în mine, așternerea sufletului pe hârtie fiind mai degrabă o necesitate personală, decât o nevoie de comunicare. Când alții m-au încurajat să perseverez, ca orice “geniu” care se respectă, mi-am ales un pseudonim, Leonida Ivel. Ce n-am reușit să-mi aleg a fost stilul, putând spune mai degrabă ca este... fără stil, singura notă comună a scrierilor mele fiind nonconformismul. Ca întreaga mea viață.

Ce părere ai?

error: Content is protected !!