Petruța Petre

Mă numesc Petruța Petre, sunt profesor de limba și literatura română la o școală din mediul rural, din județul Constanța. Iubesc copiii și cărțile, iubesc oamenii și iubesc ceea ce fac.

Literatura a însemnat pentru mine o modalitate de evadare din cotidian. Citeam și-n felul acesta călătoream odată cu personajele în locuri noi, inedited. Eram fascinată de citit. Nu știu ce vârstă aveam când am început să-l citesc pe Mircea Eliade, pur și simplu m-a fermecat cu setae lui de cunoaștere și cu capacitaea intelectuală remarcabilă.. Cred că nu pot să vorbesc despre literatură, fără să mă raportez la Eliade. Pentru mine este și va rămâne mereu o personalitate a culturii românești.

Am debutat cu romanul El și ea adică noi, apoi a apărut seria pentru copii Întâmplări cu puști care conține trei volume și cele două cărți de poezie: În numele iubirii și Pașii iubirii. La sfârșitul lunii audust va apărea al treilea volum de poezie De-ale iubirii… și cartea pentru copii Puterea prieteniei.

Am publicat articole în revista online Catchy,  în Revista Parnas XXI, Revista Armonii Culturale, Revista Metamorfoze Literare, Antologia Anotimpuri, Antologia Albanezul, Antologia Inima nu face riduri, Antologia Vis cu Nichita, Antologia Ninge cu povești, Antologia  Antologia Steua Nordului, Antologia Reflucția Cuvintelor, articole în reviste de specialitate. Scriu din pasiune, scriu din suflet; pentru mine scrisul este un mod de manifestare a spiritului, un mod de a-mi consuma viața pe hârtie, un mod de a trăi.

Îmi place ceea ce fac. Scriind ofer celor de lângă mine, cunoscuți sau necunoscuți, frânturi din sufletul meu. E felul meu de a lăsa ceva după mine. Iubesc oamenii!

error: Content is protected !!